• Kontakt-Telefon
  • +(381) 064 1674-240

lasersko uklanjanje kapilara

UČINITE VIŠE ZA SVOJ IZGLED

Lasersko uklanjanje kapilara


Terapeutski uticaj lasera na kapilare zasnovan je na jedinstvenoj osobini laserske svetlosti da interreaguje sa tretiranim tkivom. Upotrebom jedinstvene tehnologije 1064nm Nd-YAG lasera, emituju se svetlosni impulsi, čiju energiju upija hemoglobin u krvi. Energija se transformiše u toplotu koja dovodi do koagulacije krvi i specifičnog "zavarivanja" zidova neželjenih krvnih sudova, a krvotok se preusmerava na vene koje se nalaze duboko ispod površine kože. Tokom tretmana pacijenti imaju osećaj kao blagi ubod iglom. Poseban sistem hladjenja smanjuje neprijatni osećaj i sprečava zagrevanje zdrave kože.

Trajanje tretmana zavisi od broja i gustine tretiranih krvnih sudova.

Broj tretmana zavisi od tipa konfiguracije i broja krvnih sudova.

Često je do dva tretmana potrebno da se postigne rezultat, pri čemu se drugi tretman obavlja najkasnije 3-4 nedelje nakon prvog. U slučajevima većeg broja krvnih sudova koji formiraju kapilarnu mrežu potrebno je više od dva tretmana. Vidljivo smanjenje kapilara je primetno posle svakog tretmana. Odmah nakon procedure, na tretiranoj zoni se dan-dva primećuje blago crvenilo sa neznatnim otokom. Sam krvni sud potamni nakon tretmana i za 2-4 nedelje se resorbuje iz organizma i nestaje. Nakon tretmana se mora obavezno koristiti krema sa zaštitnim faktorom, naročito tokom leta, kako bi se izbegla hiperpigmentacija. Korektivna šminka se može koristiti nakon tretmana.

Tretirani krvni sudovi se ne pojavljuju ponovo, ali je moguće da se oko tretirane zone pojavi novi krvni sud, koji se takodje može tretirati.

Cenovnik Upoznajmo se
tretmani-laserom
Laserski tretmani

Dr Jasminka Krdžović

Dr Snežana Zatežić

tretmani-laserom
Tretmani lica i tela

Suzana Plazinić

Katarina Rakić

Copyright © 2016 www.lasercosmetics.rs. All rights reserved.