• Kontakt-Telefon
  • +(381) 064 1674-240

lasersko uklanjanje gljivica na noktima

UČINITE VIŠE ZA SVOJ IZGLED

Lasersko uklanjanje gljivica na noktima

1. Hipertrofični - koji najčešće nastaju kao posledica hiruških intervencija i koji podrazumevaju neodgovarajuću akumulaciju nezrelih fibroblasta, elastina, kolagena i drugih ćelijskih komponenti i javljaju se u vidu eritematoznih ili hipopigmentovanih izdignutih neravnina.

Onihomikoze su promene na noktima uzrokovane gljivicama. Za nastanak bolesti su pored gljivica potrebne i odredjene okolnosti koje smanjuju opštu otpornost (trauma nokta i kože, često vlaženje šaka i stopala, pad imuniteta, loša higijena, pušenje, hormonski poremećaji, nošenje tudje obuće i dr.).

3. Keloidi

Bolest počinje na slobodnoj ivici i spoljašnjim delovima nokta pojavom beličastih ili žućkastih promena na nokatnoj ploči, koje se šire prema bazi nokta. Može biti zahvaćena jedna ili više nokatnih ploča. Nokatna ploča je zadebljana, neravna, krta i bez sjaja.

Lasersko lečenje onihomikoza se sastoji u sprečavanju daljeg razmnožavanja i stvaranja micelijumskih vlakana. Koristi se Nd-YAG laser koji veoma precizno tretira zahvaćeno područje, pri čemu se oseća blago zagrevanje, bez bola.

Tretman se radi jednom nedeljno 4-6 nedelja.

Kontrole svaka dva meseca narednih godinu dana.

Cenovnik Upoznajmo se
tretmani-laserom
Laserski tretmani

Dr Jasminka Krdžović

Dr Snežana Zatežić

tretmani-laserom
Tretmani lica i tela

Suzana Plazinić

Katarina Rakić

Copyright © 2016 www.lasercosmetics.rs. All rights reserved.